Over ons

De Brug Midden-Nederland heeft een eigen kringloopbedrijf, namelijk De Brug Kringloop. Op meer dan 1000 m2 winkeloppervlakte wordt een groot assortiment tweedehands goederen te koop aangeboden.

Werkervaringsbedrijf

De Brug Kringloop is geen gewoon kringloopbedrijf. Het is een werkervaringsbedrijf, dat een belangrijke schakel vormt in het re-integratieproject van mensen met verslavingsproblematiek, die bij De Brug een zorgtraject volgen. Daardoor voorziet De Brug in een compleet aanbod van zorg: behandeling, begeleiding en dagbesteding.
Naast cliënten van De Brug werken er verschillende andere doelgroepen: bijstandsgerechtigden uit de Gemeente Katwijk, mensen met een taakstraf vanuit de reclassering of bureau Halt en stagiaires die hun maatschappelijke-, snuffel- of beroepsstages in de kringloop kunnen doen.

Identiteit

De christelijke identiteit van De Brug klinkt door in hoe wij met cliënten omgaan. Bij De Brug Kringloop is ieder mens kostbaar en uniek. Wij onderschrijven het verlangen van onze cliënten om geen nummer te zijn. Wij zijn bewogen met de cliënt en betrokken bij zijn of haar situatie. Cliënten maar ook collega’s, klanten en externe relaties kunnen (of mogen) rekenen op een vriendelijke benadering.

Hergebruik

In de werkplaats wordt door iedereen dagelijks hard gewerkt om de aangeleverde en opgehaalde spullen te sorteren, schoon te maken en indien nodig te repareren. Dit gebeurt onder leiding van een aantal professionele begeleiders en een groep enthousiaste vrijwilligers. Daarna kunnen de spullen in de winkel worden verkocht. Wat niet meer verkocht kan worden wordt op een verantwoorde manier verwerkt. Daarmee levert de Brug Kringloop ook een wezenlijke bijdrage aan het terugdringen van de afvalstroom.
De Brug Kringloop is lid van de BKN Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland.

De Brug Kringloop